Megnézem!
Bezár!
Belépés az Aktivkids Facebook oldalára
Magyar Angol

Warning: include(hirek-jobb/hirek.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/clients/client1/web246/web/libraries/TplParser.php(168) : eval()'d code on line 1

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'hirek-jobb/hirek.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/clients/client1/web246/web/libraries/TplParser.php(168) : eval()'d code on line 1

Warning: include(bannerek-jobb/bannerek.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/clients/client1/web246/web/libraries/TplParser.php(168) : eval()'d code on line 1

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'bannerek-jobb/bannerek.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/clients/client1/web246/web/libraries/TplParser.php(168) : eval()'d code on line 1

Tudta Ön, hogy ...

KlikkTudta, hogy gyermeke most fogékonyabb mint egy oxfordi professzor? Hat éves korig –az agyi érési folyamatok lezárulásáig- a gyermeki agy annyira képlékeny, hogy rengeteg olyan képességet lehet fejleszteni és megalapozni amelyek pár év múlva nagyon jól jönnek majd amikor iskolába megy. Ovibölcsinkben heti két játékos GEKKO képességfejlesztő foglalkozás, heti egy nagymozgás fejlesztő torna rengetek finommotorikai foglalkozás gondoskodik arró,l hogy ezek az évek hasznosan és örömteli hétköznapokkal teljenek! 

Netstilus Webdesign

 

Blog az ovi életéről 2016

Látogatás a Laczkó Dezső múzeumban

Meghívást kapott csoportunk a Laczkó Dezső Múzeum és Tájházba. A magyar nyelv hetén egy őszi napon csepergélő időben indultunk útnak. Az óvodában a Magyar- Erdélyi napok már adtak olyan útravalót, hogy a Bakony népi építészetével, a házbelső tárgyi emlékeivel ismerősként találkoztak a gyerekek. Az eredetiben Öcsön álló parasztporta kettős faajtaján belépve a múzeumpedagógus bemutatta a kenyérsütés kellékeit. Benji ki is próbálhatta a sütőlapátot. A kérdésekre mindenki jól felelt, csak néha segített Bogi néni vagy Erzsi néni kimondani 1-1 szót. A konyha berendezéseit 100- 150 éve használták a falusi emberek. A kis ablakú sötét kőházban csak a tűz és  a pipics világított. A lábasok lábakon álltak ( tűzkutya). A parazsat vakaróval ,a hamut pemettel húzták ki a kemencéből. Az egyik vakablakban tejesköcsögök és vizeskorsók sorakoztak, az volt a helyiség leghidegebb része. A szobába lépve fából készült eszközök, játékok, bútorok álltak 200-300 év távlatából. A vetett ágyon díszpárnák sorakoztak és hirdették az ügyes lány és asszony kezeket. A bölcsőben, járókában, állókában kócfejű babák, rongybabák illusztrálták a régmúlt emlékeit. A festett faragott láda, falitéka mestergerenda 1-1 régi tárgyat sejtetett. A tálason díszes tányérok sorakoztak, a dörgölt agyagpadló pedig az egyszerű élet helyzetet mutatta. A náddal fedett bakonyi ház 1-1 cserépfazeka, cseréptálja 5-6 tagú családot szolgálhatott.

A ház megtekintését követően, felmentünk a múzeum második emeletére, ahol gasztronómiai kiállításon az ókortól napjainkig lehetett nyomon követni étkezési kultúránkat. A Baláca- pusztai római villa falfreskótöredékei lakomát sejtettek, a felaggatott rézüstök, kondérok a pásztorok ételfőzési szokásaira utaltak. Ezüst étkészletek az úri világ luxusára emlékeztettek bennünket. A XX. századi tárgyakat gyermekkorunkból ismerősként üdvözölhettük. A szűrők, darálók, gyaluk, káposztás hordók, mozsarak, és sparheltek, konyhaszekrények, hokedlik. 

Sok élménnyel telve érkeztünk vissza ovinkba, ahol meleg ebéd várt bennünket. Sok fotó készült utunkról, így emlékeinket rögzíthettük és bármikor felidézhetjük!

 

„Közlekedj okosan”

A csoporttal a rendszeres séták alkalmával a helyes gyalogos közlekedést rendszeresen gyakoroljuk.

„ Amit Pista megtanul, István sem felejti el”- szólás jegyében tettünk- (gyalog és gyermek- motorokkal)- kirándulást a közeli kresz- parkba. A kirakott kresztáblák már ismerősek voltak a gyerekek számára: - Ez stop tábla! - Ez behajtani tilos! Itt zebra lesz! - sorolták  örömmel. Majd 2 gyermek motorra pattant és a kreszpark  „közútjain” közlekedett, a többiekkel pedig a járdán, zebrán követtük őket.

Találkozási pontjainkon akinek elsőbbsége volt, az mehetett tovább! Volt, hogy előnyt kapott a gyalogátkelőhöz ért csoport, de olyan is előfordult, hogy a gyalog közlekedők intettek és engedték el a közlekedő motorost. Nagyon élvezték a gyerekek, amikor vonattá alakultunk és a vasúti kereszteződéshez érve mindig elsőbbséget élveztünk! Csere után még egyszer elismételtük a jelzőtáblákat, majd visszaindultunk az oviba.

Útközben igaz járdán mentünk, igazi zebrán keltünk át, és igazi autók, járművek között kellett szabályosan közlekednünk! 

 

Halloweeni jókívánság

Október 27.-én délutánra a feldíszített Gyermekbolygó Óvoda és Bölcsődébe vártuk az idejáró kisgyermekeket és családjaikat. 

A szülőket sütőtökről szóló versekkel, őszi énekekkel, boszorkányos mondókákkal köszöntöttük. Az asztalokra állított óriási halloween tökök lassan rémisztő és kedves figurákká, töklámpássá változtak. Ehhez éles kések a faragóeszközök mesterei, használói az apukák, anyukák fantáziái, dús ötletei is kellettek. 

Közben denevért, gesztenyepókot, papír díszeket barkácsolhattak a testvérek, és az érdeklődők. Finom sütik, üdítők oltották az éhséget, és a szomjat.

Lassan elkészült minden faragvány, ezekbe mécses került. A bejárati ajtó elé kerültek a narancs színű alkotások, ahol közösen búcsút vettünk tőlük. A Kiskobold gyermekmagazinban talált vidám köszöntők, és mondókák közül az „Októberi csütörtök, vidám ez a sütőtök”- kezdetű verssel és az „Ősszel zümmög” dallal a fülünkben családonként elindultunk az úti célunk felé. A Megyei Kórház Gyermek osztályán Dr. Matay Lilla gyermekgyógyász, neonatalogus főorvos már várt bennünket, ugyanis az itt ápolt beteg gyerekek számára készültek az ajándékok! A nővérpultra tettük a mosolygó, világító lámpásokat, még énekeltünk egyet, és jobbulást kívánva elbúcsúztunk. A látogatási időben több szülő is éppen a kórházban volt, így előkerültek a telefonok, és készültek a különleges szelfik, fotók.

Az adományunknak mindenki egyaránt örült,- akik adták, és azok is, akik kapták! Jó érzéssel távoztunk a kórházból tudva, hogy a felajánlásunk célba talált! 

 

Pizsi- party

Június 10-én este 7- re vártuk a Szivárvány csoportból iskolába induló nagyokat a búcsú bulira. Nagyon izgatottan érkezett mindenki, mert ilyen még nem volt! Pizsama, alvó állat, kispárna került elő a nagy táskákból. Jókat nevettek a mi „ alvókáinkon” ( Az óriás Jerry egér, cicás pizsama, cumisüveg, cumi). Óbányai Zsuzsi néni lufikat hozott, ennek örültek a gyerekek. Pizzát rendelt Bogi néni és 3 féle fagyit hozott. Ennek még jobban örültek a gyerekek. A zenére vígan táncolt, ugrált a csapat, jó hangulat lett, a „ kölyök pezsgőktől”. Nagy durranás volt a kinyitásuk, a dugók az utcáig repültek. 1-2 lufi is kidurrant, de ezen is csak nevettünk! Pláne amikor mindet meg kellett borotválni ügyességi játékok következtek, mindenki nyerni akart! A kiesett játékosok társaiknak drukkoltak. Amikor a fagyit is elnyaltuk a gyerekek álmosodni kezdett 1-2 gyerek. Gyors fogmosás, pizsamába bújás, hangulatvilágítás, és kezdődött az esti mese. Először képtelen meséket mondtam egy könyvből, Bogi néni pedig beizzította a diafilmvetítőt. Mese mese mátka …. Csipkerózsika után az Aranytulipán, majd a hét törpe egyedül következett. A mese végére már jó páran elaludtak. Mi is elpihentünk, de igazán nem aludtunk. Hajnalban ébredezni kezdett a csapat, kicsit lustiztunk még, aztán meghozták a reggelit, teát, kávét főztünk és az ágyakat összeraktuk. Mindenki sajnálta, hogy haza kell mennie, de örült, hogy itt lehetett. Felejthetetlen volt a Pizsi- party!

 

 

Ballagás délelőtt

Május 27-én a Szivárvány csoportba járó, iskolába készülő gyerekek  búcsúzását tartottuk meg. Sok vidám és ünnepi verset, éneket tanultunk. Bogi néni ajándékról is gondoskodott. ( tarisznya, ovisbögre, füzet) Papírbaglyok készültek. A Katicások búcsúverssel, ABC-s  dallal készültek, mgható volt a tarisznyaátadás. A csoportokat  piros pöttyös batyuk és cikázó fecskék díszítették, zenei aláfestésként a „ Legyetek jók, ha tudtok! „ – szólt. A szép műsor után fotózkodás következett, a hála virágai vázába kerültek. A szülőknek ezután búcsúzniuk kellett. Átöltözés után vidáman telt a további idő.

 

 

Nénó- nénó!

A közlekedési rendőrök egy esetkocsival az óvodába látogattak. A Szivárvány csoportosokhoz jött két rendőrtiszt- hölgy és tesztelték a gyerekekközlekedési ismereteit. Csodálkozva tapasztalhatták, hogy a csoport mindenféle közlekedési táblát ismer, tudja a gyalogosforgalom szabályait. Kis filmet is vetítettek a Közlekedj okosan sorozatból, aminek főszereplői az okos Kutya és az okítandó cica. Utána foszforeszkáló karperecet kaptak a gyerekek, és a hátsó bejáratnál parkoló rendőrautóba beülhetett mindenki. Nagy élmény volt az óvodásoknak  és bölcsiseknek is ez a nap!

 

Pünkösdölő

Május 17-én a Szivárvány csoportosokkal pünkösdi hétpróbát szerveztünk. Pünkösdi királyt és királylányt lehetett választani különféle ügyességi versenyekkel. Igyekezett minden résztvevő. 

  1. Ki a leggyorsabb?
  2. Ki ugrik legnagyobbat?
  3. Ki a legkitartóbb?
  4. Ki talál be a célba?
  5. Ki motorozik a legjobban?
  6. Ki a legfürgébb?
  7. Ki a legügyesebb?

Összesített eredménye alapján Liza lett a pünkösdi királylány ( erről fotó is készült), Dávid és Bálint holtversenyben a 2 király. Jutalmuk virágkoszorú és a királylány körbehordozása az udvaron.  „ Elhozta az Isten Piros Pünkösd napját”…. Szólt a dal, és a büszke királylánnyal sokan cseréltek volna! Másnap a virágkoszorút már minden kislány felpróbálhatta aminek nagyon örültek.

 

Apák napja

Bogi nénivel elhatároztuk, hogy ebben az évben új hagyományt teremtünk: Apák napja is legyen! Kis titkolózás, üzengetés után megszerveztük, hogy május 13-án minden nagycsoportos gyerek a Szivárvány csoportba az édesapjával érkezzen! Nyakkendők, kulcstartók, apás rajzok, színezők készültek, de a meglepetés titok maradt. A gyerekek e napon a szokottnál is korábban kezdtek érkezni. Köszöntés, ajándékozás, közös fotó- mindenki mosolygott! Amikor minden gyerek együtt volt, elmondták az „ Én apukám című verset, amit Boglárka felvett videóra és feltöltött a facebookra. Jól sikerült ez a program, jövőre is megtartjuk!

 

Gyermeknap május 6.
 
Pauline elköszönt az ovitól, de a szülinapját közösen megünnepeltük. Kis műsor, virágok, ajándékok, tortázás- megszokott volt, de a meglepetés ezután következett! Bűvész várta a gyerekeket a tornateremben! Nagyon vicces gyermek közeli volt a műsor, önként jelentkezőkből sem volt hiány! Jól szórakozott az egész gyerekcsapat! A Katica csoportba bohóclány érkezett, vidám dalok, tornagyakorlatok következtek. Közben Siófokról terápiás kutyusok érkeztek az oviba, bölcsiba és a gyerekek közeli kapcsolatba kerülhettek velük. 1-2 félénkebb gyerek csak messziről nézte a képzett kutyákat, de végül megbarátkoztak velük. Sok élménnyel gazdagodva mehetett minden gyerek haza!
 

 

Anyák napja felvirradt!

Igaz, hogy május első vasárnapja az anyák napja, óvodánk az ezt megelőző pénteken ( április 29) várta ünneplésre az édesanyákat, nagymamákat.

Szép meglepetések készültek, a gyerekek izgalommal tanulták a köszöntő verseket, dalokat.

A Katica csoporttal közös műsort a kertbe terveztük, de a bizonytalan időjárás miatt a gyerekek altató helyén került megrendezésre. A z orgonák, tulipánok, lufik hatalmas szív formák az ablakokon ünnepi hangulatot sugároztak, A csinos kislányok a kisfiúkkal együtt sorba állva sírva- nevetve indultak az ünnepségre.

A kedves dalok, versek meghatották a családtagokat. Az ajándékozás után kis villámzsúr következett, és boldogan ment haza mindenki az óvodából.

 

Látogatás a Hóvirág bölcsibe
2016. április

A karácsonyi „kreatív- árverés során befolyt összegből a veszprémi Hóvirág bölcsődét is támogattuk. Ezen a héten érzékenyítő foglalkozásokat tartottunk a szivárvány csoportosoknak, a speciális nevelési igényű gyermekekkel ismerkedtek. Színezőket kaptak, videót néztünk sokat beszélgettünk és ki is próbálhattták milyen lehet például mozgássérültnek lenni.

Április 15-én Paulinennal, Bogival és a szivárvány csoportos gyerekekkel meglátogattuk a Bölcsőde két egymással szomszédos csoportját. A gyerekek és az ott dolgozók szeretettel vártak minket. Megköszönték az adományt és Jutka néni megmutatta a bölcsődét, ahová az új eszközök kerültek. A bölcsőde az enyhén és a középsúlyosan fogyatékos kisgyermekeket fogadja ebben a speciálisan felszerelt csoportban. A szomszédos csoportba járó gyerekekkel együtt is játszanak a nap folyamán. A szivárvány csoportosok vidáman játszottak az érdekes fejlesztő játékokkal, rajzolhattak, ismerkedhettek az idejáró gyerekekkel. Nagyon tetszett a buszozás és a zsúr is, mindenki örömmel fotózkodott. Jó hangulatban jöttünk vissza ebédelni.

Áprilisban a tavasz megérkezésére is figyeltünk. Az udvarunkon álló fára a virágzást követően nagy örömünkre ismét fészket rakott egy fekete rigó pár. Előtérbe kerültek a kiskert gondozása, a vetés, ültetés, locsolás. A Föld napjára készülve a környezettudatos magatartásra nevelést, tartva szem előtt tevékenykedtünk. A Föld- napi megemlékezés, zöld és kék lufikat tettem a kertben álló fára. Földgömböt, atlaszt, tudományos képeskönyveket, alapvető csillagászati ismereteket nyújtó lapozókat nézegettünk. A verses színezőlapot, erdei forrás, madarak, fák voltak. A „ Csillagvirág” c. mesémet elmondva a környezetvédelmi szempontok szerint elemeztük ki a történetet. A Zelk Zoltán: Anyu, végy egy hegyet nékem c. megzenésített verssel a természet, a környezet szépségét dicsértük.

 

Március

A hónap elején megünnepeltük a nemzetközi nőnapot. Minden csoport készített ajándékot az édesanyáknak, a nagyok a csoportba járó lányokat is megköszöntötték. A hóvirágok, jácintok, ibolyák nagy örömet szereztek a hölgyeknek.

Március 15.-i nemzeti ünnepre dalokat, verseket tanultunk, a szivárvány csoportosok történelmi ismeretekkel is gyarapodtak. Megismerték a forradalom és szabadságharc legfőbb céljait, az irányító és a résztvevő személyiségeket (12 pont, Nemzeti dal, Kossuth, Petőfi, Bem, Damjanich, Batthány, Klapka, Gábor Áron, Aradi Vértanuk) Történelmi képeskönyvekből megismerhették a korabeli harci eszközöket, katonai egyenruhákat, viseleteket. Történelmi emléksétát tettünk a nagycsoportosokkal a közeli városrész utcáin. A Március 15. úti könyvtárnál elmondtuk a Nemzeti dalt, ’45-ös indulókat énekelve jártuk körbe a lakótelepet híres személyiségekre emlékezve, Damjanichot „ a furulya” c. történettel idéztük meg, a Klapka indulóra és a Gábor Áron rézágyúja c. dalra meneteltünk a Bathiány utca irányába.

A lányokkal nemzeti színű gyöngyös pártát készítettünk, a fiúk csákót hajtogattak. 48-as zászlókat ragasztottunk, huszárokat, gyalogosokat színezhettek eredeti öltözék alapján. Kokárdát varrhatott minden gyerek, amit az ünnep napján felvettünk. A csoportot három színű forgók díszítették, a falra Kossuth és Petőfi arcképe is felkerült. Toborzó táncot tanulhattak a gyerekek a Huszárgyerek c. dalra. Egyik délután dramatikus játékkal elevenítettük fel a március 15.-i eseményeket és jelképesen kiszabadítottuk Táncsicsot is a fogságból. Tornaórán alakzatokat leképezve gyakoroltuk a menetelést, a megállást, a vigyázállást a jobbra- balra fordulást is. 

Az ünnepségre az alkalomhoz illően öltözött föl, mindenki. Bogi és Edit néni mai tiszti egyenruhát öltve vezették körbe a pártás, csákós, zászlókat lengető gyerekeket csoportról csoportra mindenhol ünnepi műsort adva. A gyerekek nagy élménnyel gazdagodva mentek haza. Március 18.-án a tavaszhozó Sándor – József- Benedekre emlékezve a Sándor napján k. dalt énekeltük , a Három vándor „ verset mondogattuk. Az „ A tavaszi szép időnek” k. népdallal a madarak megszólalását segítettük.” A jöjj be hozzám szép madárka c. verssel és a Madár voltam álmomban c. Gryllus- dallal hangolódtunk a tavaszi kikelet- várásra. 

Március 22-én a víz Világnapját ünnepeltük. Ennek jegyében a Katica csoportban levő akvárium tisztítását végezhették közösen a gyerekek Zsuzsi néni vezetésével.

Beszélgetés folyt a víz jelentőségéről, szerepéről, szűrt vizet kóstolhattunk. Dalokat, verseket, mondókákat mondtunk ( víz, víz, tiszta víz, Harcsa van a vízben, Fehér liliomszál) 

Nagy élményszámba ment a tiszta vízbe visszatenni a fickándozó halacskákat.

Virágvasárnapi népszokás a közeli településen a litéri zöldág- járás. Az élő hagyományt követve az udvaron a Haj, elő zöldág, és a Bújj- bújj zöldág c. dalosjátékokat játszottunk a kislányokkal. Húsvétra készülve a vázákba zöldellő ágak, barkák, aranyeső gallyak kerültek. A fácskák lassan megteltek hímes tojásokkal, és az udvarra álló leveletlen fára is tojásdíszeket tettünk. Nyuszis, bárányos színezők, tojáshímző motívumok vágása, ragasztása, bűvész cilinderbe bújt nyuszi készítése hangolta a gyerekeket a közelgő Húsvétra. Paulinnal lufira tekert fonallal dekorációs kellékek készültek, locsoló verseket tanultunk a gyerekekkel. Az ünnepre Bogi néni Muci nyuszija is eljött és a pohárnyuszikákba ajándék is került. Nagy izgalommal kereste mindenki a kertben és az udvaron elrejtett nyuszi- tojásokat. Aznapra Nyuszi – Bajnokságot is hirdettem a nagyoknak. A versenyen nyúlugrás, versenyfutás, nyuszi motorozás, tojásdobálás, távolugrás várta a vállalkozókat. Minden résztvevő átvehetett egy nyuszi érmet, a leg.-, leg-, leg-, előtaggal. Délután a Három nyúl c. Zelk Zoltán mesét báboztuk el, és az otthonról hozott plüssnyuszikat díjaztuk. A répaevő versenyen minden gyerek szorgosan rágcsálta a csemegét, és az uzsonnához kínált vegyes saláta is elfogyott!

A mesekuckóban a Kurtafarkú c. mesét játszottuk el és a meséhez igazi retket „használtunk”.

 

Kiszebáb-égetés
2016. február 

Farsangolást követően a „ Kiszehajtásra” készültünk. Papírtányérból készítettem el a fejet. Színes papírcsákókból lett a haja, a testet Óbányai Zsuzsi néni ágakra tekert szalmából fonta. A szoknyához fűzfavesszőből font lámpaernyőt használtunk fel. Néhány színes szalag került még rá és a bejárati ajtóhoz állítottuk. Kisze- vice mondókát tanultunk a Szivárvány csoportosokkal és a Katicákkal. 

Másnap reggel az érkező gyereket egy kivilágított, zenélő velencei gondola fogadta. Bogi néni hozta el és megmutatta, hogyan működik. Én egy velencei karneváli állarcot hoztam, amit mindenki felpróbálhatott. Fotók is készültek erről. Velencéről képeket nézegettünk és beszélgettünk a karneválról. Reggeli után a Kisze- bábot kivittük az udvar közepére. A Szivárvány csoportosok és a Katicák kézen fogva mágikus köröket róttak a „ feláldozásra” szánt báb előtt. Egy kis „ varázslás” következett és a „kivisszük a betegséget, behozzuk az egészséget” elmondása után elégettük a Kisze- vicét. Néhányan sajnálták, de a rítust így kellett elvégezni. A hamura vizet loccsantottam, Óbányai Zsuzsi néni pedig egy lapát homokkal lokalizálta a tüzez a Katasztrófavédők megelégedésére.

A tavaszt váró gyerekekkel hóvirág díszek készültek a Gyermekbolygó csoportjaiban. Már csak a pacsirta hangját várjuk, hogy megszólaljon Zsuzsanna- napkor! 

Kis ajándékok készültek a Zsuzsiknak, amit rövid ünnepségen adtak át a hálás, vidám gyerekek!

 

Macifarsang
2016. február 

„ Kibújás vagy bebújás”

A katicák mackó állarcot festettek, mondókáztak, énekeltek. Mesehallgatáson az álmos medvéről szólt a történet, a szívárvány csoportosok pedig a Barna Mackó kuckója című mesét bábozták el hozzá. A macibábok, plüssmacik ültek az évszaksarokban, a képen egy állatkerti medve falatozott a neki kínált csemegéből. 

Ovifarsang- egész héten álarcokat vágtak és díszítettek a gyerekek, a barkácskuckóban tollas fejdíszek készültek. A csoportok napról napra színesedtek, füzérek, lufik, lampionok kerültek ajtókra, az ablakokon a hópihéket fel váltották a tarka szemüvegek, vidám farsangi zene szólt, a szivárvány csoportosok zumbát tanultak a tornateremben. Ők bohócfejeket készítettek vidám és szomorú változatban is. 

Farsangi jelmezek készültek titokban. E. Dávidnak űrruha, Zoénak párducjelmez, a többiek királylány , hercegnő, kalóz, autóversenyző, Pocahontas- ruhákat próbálgattak a nagy napra.

A jelmezes öltözékhez rövid bemutatkozó versikét is gyakoroltunk közösen a Mesekuckóban. A farsang előtti napon „Bohóckodás”- sal próbáltam hangulatot teremteni a másnaphoz. Ehhez a tavalyi bohócjelmezemet vettem fel és rövid zenés tréfás jeleneteket, verseket, dalokat adtam elő a bohócgyűjteményemet is bemutattam és a sok színes lufit a végén megkapták a gyerekek. Tetszett, amikor lecsúszott a bohócnadrágom és azt felrántva elfutottam. Az „ orrom krumpli”- dalt  a „ Sátor alól”, a „ Jancsi bohóc, a vidám legény „ kezdetű verseket velem mondták a gyerekek. Délután mindenkinek egy golyófejű bohócot készítettem ajándékba.

Másnap a gyerekek jelmezbe öltözve érkeztek a Katica csoportba. Amíg egymást csodálták, mi felnőttek Hupikék Törpikéknek öltöztünk át. Erzsi néni mindenkinek hozott egy fehér törpsapkát, csak kék és fehér ruhát kellett felöltenünk. A törpös zenére bemásztam a csoportba Törppicurként számban cumival, kezemben cumisüveggel. Nagy nevetés kísérte érkezésemet, csak a reggeli kiosztásakor álltam fel. Néhány kicsi csodálkozott: „ Most már megtanultál járni?”- ámultak rajtam. A sok finomságot végigkostólva az üdítőket elfogyasztva kis mosdás után indultunk a tornaterembe, fotózkodás, versmondás, éneklés után kezdődhetett a tánc! Zumbázni tanult az egész Gyermekbolygó! Pauline mutatva a mozdulatokat vidám táncolás vette kezdetét. Amikor a kicsik ebédelni mentek, lufi- ütő ugrabugrával fárasztottuk még a csapatot. 1-2 paróka, jelmez ekkor már lekerült a kimelegedett farsangolókról, aztán a mulatság véget ért. Ebéd után fáradtan dőltek le a pihenőszobában a kis Mesehősök.


Összes kép >>

 

További Oldalak: 1 2 3 4 Következő oldal »


 

Gyermekbolygó Családi Napközi és Magánóvoda. Egyedülálló magánóvoda Veszprémben. veszprémi magán ovi, magánóvoda Veszprémben

 

Impresszum | Netstilus | CMS.Lite | Tartalom: Magánovi Veszprém | 2000 - 2018 | Klikk: 37744 / 21691
Sebestyén Márta | | GyermekBolygó Veszprém
2012. szeptember 20.

Gyermekbolygó Családi Napközi és Magánóvoda.

Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

Gyermekbolygó Családi Napközi és Magánóvoda. Egyedülálló magánóvoda Veszprémben. veszprémi magán ovi, magánóvoda Veszprémben

Tulajdonos: Sebestyén Márta

Kapcsolat:

Címsorszöveg: Blog az ovi életéről 2016 - | GyermekBolygó | Gyermekbolygó Családi Napközi és Magánóvoda. Egyedülálló magánóvoda Veszprémben. veszprémi magán ovi, magánóvoda Veszprémben

Szlogen:

Linkfelhő: Gyermek Bolygó, magán ovi, Gyermekbolygó Családi Napközi és Magánóvoda, magánóvoda Veszprémben, veszprémi magán ovi, magánovi Veszprém

Készült: 2012. szeptember 20.

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső


Bezárás Bezár

Bezárás Bezár