Megnézem!
Bezár!
Belépés az Aktivkids Facebook oldalára
Magyar Angol

Warning: include(hirek-jobb/hirek.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/clients/client1/web246/web/libraries/TplParser.php(168) : eval()'d code on line 1

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'hirek-jobb/hirek.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/clients/client1/web246/web/libraries/TplParser.php(168) : eval()'d code on line 1

Warning: include(bannerek-jobb/bannerek.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/clients/client1/web246/web/libraries/TplParser.php(168) : eval()'d code on line 1

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'bannerek-jobb/bannerek.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/clients/client1/web246/web/libraries/TplParser.php(168) : eval()'d code on line 1

Tudta Ön, hogy ...

KlikkTudta, hogy gyermeke most fogékonyabb mint egy oxfordi professzor? Hat éves korig –az agyi érési folyamatok lezárulásáig- a gyermeki agy annyira képlékeny, hogy rengeteg olyan képességet lehet fejleszteni és megalapozni amelyek pár év múlva nagyon jól jönnek majd amikor iskolába megy. Ovibölcsinkben heti két játékos GEKKO képességfejlesztő foglalkozás, heti egy nagymozgás fejlesztő torna rengetek finommotorikai foglalkozás gondoskodik arró,l hogy ezek az évek hasznosan és örömteli hétköznapokkal teljenek! 

Netstilus Webdesign

 

Blog az ovi életéről 2016
 

Advent időszaka a várakozásról szól

2013. december: 

Advent időszaka a várakozásról szól: várni az ünnepet, a karácsonyt, Jézus születését. 4 héten át, mindig eggyel több gyertyát meggyújtva, izgalommal telve, meglepetéseket készítve, karácsonyi énekeket énekelve, hallgatva hangolódtunk rá az év legszebb ünnepére.

December elején óvodánkba látogatott a Mikulás, akit sok rajzzal, énekkel vártak a gyermekek. Hellyel kínálták, bátran behívták a csoportba. Miután elénekeltük Mikulás-dalainkat, és zenéltünk neki, egyesével odamentek hozzá a kis „bolygósok”, és a nevük megmondása után kis csomagot kaptak.

A következő héten már a karácsonyi hangulatot varázsoltuk a csoportba: mézeskalácsot készítettünk. Közösen gyúrtuk a tésztát, szaggattuk, formáztuk, majd sütés után a díszítés következett. Az egész óvodát ellepte a sütemény csodás illata. Jó cukrászokhoz híven meg is kóstoltuk a kész meglepetést, mellyel a szülőket, nagyszülőket, vendégeinket leptük meg karácsonyi délutánunkon. 

Ezen időszak alatt néhány napon keresztül egy operatőr is „beköltözött” a Gyermekbolygóra. Attila bácsi sok türelemmel, kedvességgel, szinte gyermeki átszellemültséggel filmezte le életünket, vidám perceinket, melyet szintén a karácsonyi műsoron láthatott mindenki először.

December 19-én délután kézműves-délutánt szerveztünk családjainknak: készíthettek mazsolából és narancsból karácsonyfadíszt, tésztaláncot és illatzsákot. A közös barkácsolás mellett a büfében forral borral kínáltuk a felnőtteket, meleg teával a gyermekeket, valamint a sok finom süteményből kedvükre falatozhatott mindenki. Az est zárásaként levetítettük karácsonyi videónkat, mellyel reméljük mindenkinek örömet okoztunk.

Az év utolsó időszakában már besegített új kolléganőnk, Zsuzsi néni is, aki januártól már óvodánk alkalmazásában áll majd: „Szeretném megköszönni minden Gyermeknek, Szüleiknek és leendő Kollégáimnak a meleg fogadtatást, kedvességüket, szeretetüket, amit ezen időszakban kaptam. Igyekszem a jövőben rászolgálni a bizalomra, és remélem az elkövetkezendő időszakok ugyanolyan kellemesen, vidáman, sok örömben telnek majd, mint az év utolsó hónapja.”     

 

Szt. Mihály és Szt. Márton nap

2013. ősz

Az elmúlt időszakban a természet gyümölcseinek betakarítását éltük meg nap mint nap. Hálát adtunk a természetnek az érett búzáért és a finom gyümölcsökért.

Ilyenkor erőt gyűjtünk, hogy az egyre hosszabb éjszakák és a rövidülő nappalok idején megtaláljuk belsőnkben a fényt és a meleget.

Szt. Mihály-nap ünnepén a gyerekekkel közösen kenyeret sütöttünk, amit jóízűen együtt elfogyasztottunk. Aztán a saját készítésű sárkányainkat szélnek eresztettük, melynek alkalmával a gyerekek megtapasztalhatták fizikai erejüket, határaikat.

A következő időszak, amit megélünk együtt a gyerekekkel a Szt. Márton időszak. 

Ilyenkor mécseseket és lámpásokat gyújtunk, így várjuk a gyerekeket az óvodába. Ebben az időszakban a manók és a törpék azok a lények, akik elviszik az őszt és meghozzák a telet. Ezek a lények közel állnak a gyerekekhez, mivel fürgék, huncutok ugyanakkor rendkívül bölcsek. Ezek a manók megjelennek az évszakasztalon, dalainkban, mondókáinkban és meséinkben. 

Márton ünnep másik szimbóluma a lámpás, amely az emberi lélek kis fényét sugározza ki a külvilágba. Szabadjáték alatt lámpásokat készítünk közösen. Márton ünnepén a gyerekek és szüleik lámpásaikkal keresik meg a természetben elbújt manókat (amiket a szülőkkel elkészítünk az előző napokban) . 

Márton ünnepén- Szt. Mártonról is megemlékezünk, aki megosztotta köpenyét egy koldussal. Márton legendáját nap mint nap eljátsszuk a gyerekekkel. Jelentősége mindannyiunk számára egy gesztus, ami az adakozás és a kapni tudás kapcsolatát és fontosságát sugallja.

 

Május a tavasz utolsó hónapja...

2013. június 10.

... ekkor ünnepeljük az édesanyákat és a nagymamákat, akik meghatározó szereplői életünknek. Pici ovisaink kicsit megszeppenve énekelték az „orgona ágát” de annál nagyobb szeretettel. Sokuknak ez volt az első szereplésük , nagy tapsot kaptak a meghatódott anyukáktól, nagymamáktól. Utána ünnepi villás reggelit tartottunk közösen. Mindenkinek tetszett ez az új kezdeményezés, szeretnénk hagyományt csinálni belőle.

Ebben a hónapban ünnepeltük meg a Pünkösdöt is, Menybemenetelt követően a Szentlélek földre érkezését. Pillangós és madaras dalokat énekeltünk és játszottunk miközben elkészítettük pillangóinkat és madarainkat, ők a lélek szimbólumai, melyet együtt próbáltunk megjeleníteni, belső képeket formálni.

Pünkösdi király próbákat is kiállták, ügyességi játékokat versenyeket szerveztünk ahol megmérettettek. Utána kipirosodva boldogan töltötték a gyerekek a délutáni pihenőjüket.

Tavaszt követően készülünk János időszakára a nyári időszakra:

A gyerekek a nyár örömeit minden érzésükkel megélik. Táncolnak és énekelnek, szívesen vannak kint a levegőn a természetben, szeretnek játszani a vízzel és a homokkal ezek jelentik számukra a nyarat. Játékukra gyakran a serény tevékenykedés a vidámság mellett valami belefeledkezés ereszkedik. Különleges figyelemmel fordulnak a gyerekek a szorgos bogarak felé, melyekkel tele van a nyári levegő. Gyakran látnak katicabogarakat, amely odaszáll a kezükre vagy egy pillangó , méhecske repül el mellettük virágok kelyhét keresve. A nap fénye szétárad a távoli térben. A madarak éneke betölti csengésével a légi mezőket.

A gyerekek nagy érdeklődéssel figyelik az építkezést is a szomszédunkban. Hamarosan elkészül az új szárny és birtokban vehetjük a gyönyörű új tornatermet és fejlesztő termet. Már megjöttek a színes öltöző szekrények, alig várjuk hogy a szép új főbejáraton közlekedhessünk.

 

Farsang

2013. február 19.

Ovibölcsinkben idén február 18-án tartottuk a farsangi ünnepséget. Előtte már jó pár napja készülődtünk, a gyerekekkel díszítettük a csoportunkat, beszélgettünk, énekeltünk az ünnepnek megfelelően.

Hétfő délelőtt minden kisgyerek jelmezét magára öltve érkezett a csoportba és mindenkit öröm és jókedv töltött el . Volt táncoló pingvin és katica bogár, tigris, csiga, kisegér , hupikék törpike és két szerelő mester arra az esetre ha valami elromlana… Egy kedves bohóc társaságában táncoltunk, énekeltünk, játszottunk majd elfogyasztottuk a finom süteményeket. Reninek -„a spanyol táncosnőnek”- erre a napra esett a születésnapja, így megünnepeltük az 5. születésnapját.

Ezt a szép napot azzal zártuk, hogy egy nagyot szaladtunk az udvaron és mindenki jólesően töltötte el a délutáni pihenőjét otthonában és az oviban. Ezen a héten kukoricát morzsoltunk és kiszebábot készítünk a gyerekkel, miközben télkergető rigmusokat és dalokat énekelünk. Elkergetjük a telet!

„ Jer, jer kikelet seprűzd el a hideget, engedd be a meleget, dideregtünk eleget! „

      

      

 

December

2012. december 28.

„Ne kérdezd hogy hol a tél, decemberre ideér!” – Énekelték az ovisok és valóban nagy lelkesedéssel várták a havat és a télapót.

Ez utóbbi meg is érkezett mindenki nagy örömére, volt aki megszeppent hiszen most látta először és volt aki úgy döntött a végére jár a dolognak és simán leszedte a szakállát szegény télapónak.

A télapó „láz „ után megkezdődött nálunk is az advent a várakozás időszaka. Énekeljük a karácsonyi dalokat, figyeljük az évszak asztalnál a szent család útkeresését míg eljutnak Betlehemig. Mindennap meggyújtjuk az adventi koszorún a gyertyákat, miközben más és más dalt éneklünk. Egy új szokást is kipróbálunk az adventi spiráljárást. Fenyőágakból spirál alakot rakunk ki a padlón, középen gyertyát gyújtunk. A gyerekek kezükben gyertyákkal végigjárják az utat és meggyújtják saját kis gyertyáikat miközben fényük fokozatosan bevilágítja a lelket és ezt az estét.

    

 

Október

2012. október 17.

A szeptemberi hónap a beszokásról szólt .  Megismertük egymást, kezdünk kis csoporttá, csapattá alakulni. A gyerekek hiányolják, keresik társukat, ha valaki nem jön aznap. A napirendünk  is szépen kialakult.

Elkezdtünk ismerkedni a szűkebb környezetünkkel.  Megfigyeljük a növényvilágot, a természet változásait.  Elmúlt a nyár, ősz van. Ezt az időjáráson keresztül, az öltözködésben is megtapasztalhatjuk. Tovább tart az öltözködés, ha az udvarra vagy sétálni megyünk. Szedtünk leveleket, gomba nőtt az udvarban, ültettünk diófát és íriszhagymákat, hogy a tavaszi éledést is megfigyelhessük majd.

  

Az udvaron gézt festettünk, hogy a csoportot szobát  még otthonosabbá tegyük.  Kippkopp és Tipptopp történetét olvasgatjuk,  a 2 gesztenyegyerek találkozását elképzeljük őket és gesztenyéből megalkotjuk a kis figurákat.

Nagyon sokat játszunk, énekelünk, mondókázunk, tornázunk, fogócskázunk, közösen gyümölcsöt eszegetünk.

Bent a csoportban őszi fát festettünk, tenyérnyomatunk lett a falevél. Balázs bácsi hozott vadgesztenyét, megfigyeltük formáját, alakját, burkát.

Készülünk Szent Márton napjára és a jóságos kis manók érkezését várjuk, akik vigyázzák és őrzik a természetet, annak kincseit.

Kihasználva az utolsó meleg napokat papírsárkányt készítettünk. Hasznos és gondos munkát igényel az elkészítésük.  Annak a legszebbnek és legfényesebbnek kell lennie, ahhoz, hogy a szél belekapjon és táncba vigye a levegőbe. Mi pedig vidáman röptetjük őket a közeli domboldalon.

  

 

 

Szeptember

2012. szeptember 27.

Szeptemberben a beszoktatás időszakát éltük. Sok új kisgyermek kezdte meg bölcsis, ovis életét. Anyátol az elszakadás nem ment mindig könnyen. A hónap második felére azonban jól összeszokott a kis csoportunk még a korábban pityergők is mosolyogva jöttek a „Gyermekbolygóra”.

Ez a hónap az aratás, betakarítás- hálaadás időszaka. Az elmúlt hetekben az erre az időszakra jellemző színekben és hangulatokban éltünk. Beszélgettünk a régi földműves mesterségről, búzáról annak feldolgozásáról. Mindennapi mesénk a Vajas pánkó volt, amit az időszak végén a gyerekek közösen eljátszottak. Hálát adunk a földnek és a napnak az egész évi termésért, így készülünk az aprókkal az ősz és a tél hidegére és a sötétségre, hogy odabent meggyulladjon a láng, amely fényt és meleget ad majd nekünk. Szeptember a szüret időszaka is. Mi sem hagytuk ki ! Ha nem is szedtünk szőlőt de a fürtöket amiket Zsuzsi néni hozott nekünk kis kezeinkkel „morzsolva” feldolgoztuk. Príma mustot készítettünk még uzsonnára is jutott a mézédes nedűből.

 

Hosszú volt a nyár!

2012. szeptember 06.

Hosszú volt a nyár, „ovibölcsinkben” szinte teljesen kicserélődött a csapat.

De nem csak a gyerekcsapat A „régi” ovisok meglepődve nézik Balázs bácsit az új óvobácsijukat. Szokásunkhoz híven minden nap más más programmal várjuk a gyermekeket szeretettel.

Az ovis terem változatlan, viszont rengeteg szebbnél szebb játékkal bővült. Az udvarunk lassan, de biztosan alakul. Már megérkezett az új csúszdánk, melyet örömmel vettünk birtokba és már úton van a homokozónk is. Ősszel megkezdődnek a tereprendezési munkálatok és mire újra jó idő lesz egy gyönyörű udvart vehetünk birtokba. 

 

 

További Oldalak: « Előző oldal 1 2 3 4


 

Gyermekbolygó Családi Napközi és Magánóvoda. Egyedülálló magánóvoda Veszprémben. veszprémi magán ovi, magánóvoda Veszprémben

 

Impresszum | Netstilus | CMS.Lite | Tartalom: Magánovi Veszprém | 2000 - 2018 | Klikk: 37682 / 21631
Sebestyén Márta | | GyermekBolygó Veszprém
2012. szeptember 20.

Gyermekbolygó Családi Napközi és Magánóvoda.

Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

Gyermekbolygó Családi Napközi és Magánóvoda. Egyedülálló magánóvoda Veszprémben. veszprémi magán ovi, magánóvoda Veszprémben

Tulajdonos: Sebestyén Márta

Kapcsolat:

Címsorszöveg: Blog az ovi életéről 2016 - | GyermekBolygó | Gyermekbolygó Családi Napközi és Magánóvoda. Egyedülálló magánóvoda Veszprémben. veszprémi magán ovi, magánóvoda Veszprémben

Szlogen:

Linkfelhő: Gyermek Bolygó, magán ovi, Gyermekbolygó Családi Napközi és Magánóvoda, magánóvoda Veszprémben, veszprémi magán ovi, magánovi Veszprém

Készült: 2012. szeptember 20.

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső


Bezárás Bezár

Bezárás Bezár