Megnézem!
Bezár!
Belépés az Aktivkids Facebook oldalára
Magyar Angol

Warning: include(hirek-jobb/hirek.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/clients/client1/web246/web/libraries/TplParser.php(168) : eval()'d code on line 1

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'hirek-jobb/hirek.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/clients/client1/web246/web/libraries/TplParser.php(168) : eval()'d code on line 1

Warning: include(bannerek-jobb/bannerek.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/clients/client1/web246/web/libraries/TplParser.php(168) : eval()'d code on line 1

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'bannerek-jobb/bannerek.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/clients/client1/web246/web/libraries/TplParser.php(168) : eval()'d code on line 1

Tudta Ön, hogy ...

KlikkTudta, hogy gyermeke most fogékonyabb mint egy oxfordi professzor? Hat éves korig –az agyi érési folyamatok lezárulásáig- a gyermeki agy annyira képlékeny, hogy rengeteg olyan képességet lehet fejleszteni és megalapozni amelyek pár év múlva nagyon jól jönnek majd amikor iskolába megy. Ovibölcsinkben heti két játékos GEKKO képességfejlesztő foglalkozás, heti egy nagymozgás fejlesztő torna rengetek finommotorikai foglalkozás gondoskodik arró,l hogy ezek az évek hasznosan és örömteli hétköznapokkal teljenek! 

Netstilus Webdesign

 

Blog az ovi életéről 2016

Karácsony ünnepe
2015. december 22. 

Idén a karácsonyi műsorunkra betlehemes játékkal készültünk. A főbb szerepeket a Szivárvány csoportosok kapták, a szerepeket sokáig gyakorolták a gyerekek. A Katicák pásztorok, a Minisek angyalkák lettek, az énekeket az egész óvoda közösen gyakorolta, a műsort végig gitár kísérte. 

Szép Karácsonyfát hoztak az angyalok az óvodának, melyen tündöklő díszek sorakoztak. A gyermekekkel mézeskalácsokat készítettünk az ünnepségre. Minden csoport ünnepi díszbe öltözött. Az adventi koszorúkra gyertyákat tettünk, csillagok, üstökösök, hópelyhek és girlandok kerültek az ajtókra és az ablakokra. A gyerekek nagyon élvezték, hogy jelmezbe öltözhettek. Az angyalok szívesen vették magukra az arany és ezüst fejdíszeket, a földig érő habos ruhákat. A három királynak is szép palástok készültek. A kis jászolba került a kis Jézus. A műsort köszöntéssel kezdtük, azután minden szereplő megmutathatta milyen ügyes! Lelkesen, vidáman, de meghitten szóltak a dalok, a karácsonyi üzenetek:

„ Ég a gyertya ég, el ne aludjék, szíveinkből a szeretet ki ne aludjék!”

A műsor nagy tetszést aratott, sok dicséretet kaptak a gyerekek, a szereplők. Ezután kis zsúr volt, majd diavetítést tartottunk a tornateremben. 

A műsort követően elárvereztük az év közben készített csodaszép fali képeinket. A befolyt összeg egyik feléből játékokat vásároltunk az Óvoda részére, a másik fele, pedig jótékony célra lett felajánlva a Hóvirág Bölcsőde számára. A Hóvirág Bölcsődébe több sajátos nevelési igényű gyermek is jár, így a mozgássérült gyermekek számára vásároltunk használati eszközöket és fejlesztő játékokat. 

     

  

 

 

Nagykarácsonyi kirándulás
2015. december 18. 

Péntek délelőtt 10.00 órakor indultunk, külön busszal Nagykarácsonyba. Mindenki izgatottan várta a Mikulással való találkozást. A gyermekekkel egész héten dalokkal, versekkel, mondókákkal készültünk.

Miután megérkeztünk, először a nagykarácsonyi postához vezetett utunk, ahol képeslapot küldtünk szeretteinknek. A második állomásunk, a nagykarácsonyi Római Katolikus Templom előtt felállított betlehemi jászol volt, ami előtt a gyermekek karácsonyi dalokkal tisztelegtek a kis Jézuska előtt. Harmadik állomásunk a Mikulásházhoz vezetett. 

A „nagy” találkozás előtt, megismertük a Mikulás kis állatait; nyulait, rénszarvasait, lovát; Pártát. A vendéglátók, kreatív kuckóval és játszóházzal vártak. A kreatív kuckóban, sok szép ajándékot lehetett készíteni. Ezt követően érkezett el az a pillanat, amelyre kicsik és nagyok egyaránt vártak: végre megérkezett a Mikulás. Óvodás gyermekeink, Mikulás dalokkal köszöntötték, aki ajándékkal jutalmazta őket. Minden türelmetlenül várakozó, csillogó szemű gyermekhez pár kedves szót intézett. Mi óvó nénik is jól viselkedtünk, minket is megjutalmazott a Mikulás bácsi. A mikulásházban, lehetőségünk nyílt arra, hogy megnézzük a Mikulás irodáját, távcsövét. Jó volt látni, gyermekeink boldog arcát. Fájó szívvel, de búcsút intettünk a Mikulás bácsinak és minden kisgyerek megígérte, hogy jövőre is jól fog viselkedni. Végül, csoportunkkal megtekintettük Megyék karácsonyfáit a Polgármesteri Hivatal kertjében. Megkerestük Veszprém megyét, és a megyénk karácsonyfájára, felhelyeztünk egy szép karácsonyi díszt, melyet a gyermekek készítettek, annak jelképeként, hogy itt jártunk. 

Szerintem mindenki nevében mondhatom, nagyon jól éreztük magunkat, mint felnőttek, mint gyermekek. Köszönjünk a szívélyes fogadtatás Nagykarácsonynak!

 

    

    

 

Mikulás a Gyermekbolygóban
2015. december 05. 

Eljött a december, már nagyon vártuk a Mikulást, a havazást, a telet. Az óvoda hóemberét újra a kapuba tettük, idén piros kalapot kapott. A sok énektől, verstől, mondókától zengett az óvoda. 

A Katica csoportban gyülekeztünk, a Mikulást a gyönyörűen feldíszített csoport várta. 

Mivel hó nem esett, így idén a Mikulás nem tudott sajnos szánnal érkezni. Csendben vártuk a csilingelést. A Mikulás egy hatalmas zsákot hozott magával. Miután leült köszöntötte a gyermekeket és az óvónéniket. Kérte énekeljünk neki és mondjunk verseket. A három csoport közös műsort adott a Mikulásnak. A közös éneklés közben a Mikulás integetve a szakállát rázta. A Mikulás megdicsérte a szép műsort, mindenkinek egy csomagot adott és 1-2 kedves szót is szólt a gyermekekhez. A zsákja tele volt édességekkel és egy nagy meglepetést is hozott a Szivárvány csoportnak, egy nagy szőnyeget. Sokáig integettek, énekeltek a gyermekek a búcsúzó Mikulásnak aki megígérte jövőre is eljön, ha jók lesznek a gyerekek. 

     

 

A tökéletes Töknap
2015. november. 

A tavalyi évben egyszer már megszerveztük a családi tökfaragó napot. Mivel nagyon jól sikerült, ezért szeretnénk hagyományt teremteni óvodánkban. Az esemény szervezését már október elején elkezdtük.  Az esemény meghívóit kitettük a faliújságra, valamint az óvoda facebookjára is. A szülők örömmel értesültek arról, hogy idén is megszervezzük ezt a tavalyi évben is jól sikerült rendezvényünket. 

A rendezvényt óvodánk nemzetiségi projektjével kötöttük össze, így a nemzetiségi heteket ezzel az alkalommal zártuk. Óvodánkba sokféle nemzetiségű gyermek jár, így fontosnak tartottuk, hogy a gyermekek megismerkedjenek minden gyermek származásával, más országokkal, kultúrákkal, nemzeti ételekkel, zászlókkal, zenékkel is. Sor került magyar, portugál, mongol, horvát, végül amerikai napokra is. A szülők nagyon sokat segítettek a nemzetiségi hetek során, minden héten elkészítették a saját nemzetük ételeit. 

A Tökfaragó estre izgatottan készültek a gyermekek és a felnőttek is. Óvodánkban egész héten lelkesen készülődtünk a gyermekekkel a rendezvényre. A hét folyamán a gyermekekkel közösen készítettünk dekorációt a terembe, mindenütt a fekete-fehér-narancs színek díszelegtek. Készültek a papír pókok, denevérek, fekete macskák szellemek és töklámpások is. A csontvázjelmez fekete lufival lengedezett egy szögön. A héten sok-sok őszi dalt gyakoroltunk, az őszi dalaink Dióbél bácsiról, a kukoricáról, szilváról, falevelekről, izzó galagonyáról szóltak.  Madárijesztő készült a kertbe az ablakokban dísztökök sorakoztak. Végre megérkeztek a faragáshoz a tökök is! Minden csoport közösen faragta ki a saját halloweeni lámpását. A legkisebbek az udvaron, a nagyobbak bent a teremben faragtak. A csoportok lámpásai igazán kreatívak lettek, a legkisebbek mosolygós lámpást, a középsősök baglyos lámpást, a legnagyobbak egy kastélyt készítettek és feketére festették. Természetesen a gyermekek sok segítséget igényeltek a faragás során, de örömmel vettek részt a közös tevékenységben. 

    

Eljött a nagy nap, délután érkeztek a családtagok, sok-sok rémisztő süteményt és üdítőt hoztak. A szülők már hetekkel előre készültek az ötleteikkel a faragáshoz. A családok párosával kerültek egy csapatba, az asztalon sorakoztak a tökök. Készíthetett mindenki üvegből szép őszi mécsest, lehetett hálót fonni a pókoknak és arcfestés is volt. Az arcfestés során mindenki rémisztővé változott.

Az alkotó munka nagyon vidám hangulatban telt. Az anyukák, apukák, nagymamák közösen alkottak a gyermekekkel. A tökfaragók, színes pókhálókat szövők, gyönyörű üvegmécseseket készítők lassan befejezték műveiket.  A faragás befejeztével következett az eredményhirdetés. Volt legrémisztőbb, legkedvesebb, legszomorúbb. legboszorkányosabb kategória. Mindenki győzött és átvehették az okleveleiket. A tökök közül a legérdekesebb a csiga lett. 

Az óvoda elé tettük a lámpásokat, és a szülőkkel közösen énekeltünk, mondókáztunk. 

Remélem mindenkinek szép élményt nyújtott ez a nemzetiségi napokat lezáró angol-amerikai gyökerű tök jó töknap.

     

 

 

Állatkerti séta
2015. október 04. 

Október 4-e az Állatok Világnapja. Így került sor ezen a hétvégén az állatkerti sétára. A Mini csoport autóval ment, a többi csoport a 13-as busszal. A Patak térig utazott a csapat, onnan sétáltunk a Viadukt alatt, a Séd partján végig az Állatkertig.

A gyerekek örömmel fedezték fel az előbúvó állatokat, sok-sok új állattal találkoztunk, de sok állatot ismertek már a gyermekek. Néha megpihentünk, ettünk-ittunk. Nagy szenzáció volt az orrszarvúk kiengedése a kifutóba.  A zebrák sorfalat álltak a tekintélyes méretű orrszarvúknak. A kecses zsiráfokat, az ugrándozó majmokat sokáig nézték a gyerekek. A vidám fókák és pingvinek mókás mozgása tetszett mindenkinek. A szép madarak elbűvölték a gyerekeket, a szabadon szálló gólyáknak még énekeltünk is. A 3 kis elefánt reggel még a házában volt, de már vidáman játszadoztak, homokot szórtak. A nagyragadozókkal csak a nagy csoportosok találkoztak, akik hallhatták az üvöltésüket is.

Hazatérve fáradtan ültünk le az ebédhez. Jóleső érzéssel emlékeztünk a nagyszerű kirándulásra. Az óvodások és a bölcsisek is élményekkel gazdagon indultak haza. 

    

 

 

Piaci séta
2015. szeptember 17. 

Az óvoda Szivárvány csoportja nagy izgalommal készült a piacra. Őszi terméseket, zöldségeket, gyümölcsöket terveztünk venni. A busz váróban táskákkal, kosarakkal vártuk a 13- as járatot. Gyakran kérdezték a gyerekek: Mikor jön a busz? Végül rövid várakozás után sikeresen felszálltunk. Érdeklődéssel nézelődtek ki az ablakon. Leszállunk! Megérkeztünk! Elhagytuk a buszt, az aluljárón át közelítettük meg a Vásárcsarnokot. Jó illatok, érdekes formák világába érkeztünk. Eleinte a mindent a szemnek! elvét követtük, aztán jött a Szabad a vásár! Mindenki a kedvenc zöldségét, gyümölcsét válogathatta- ez került a zacskóba majd a kosárba. A gömbölyű, almák, barackok, színes zöldségek, gyümölcsök látványa mindenkit megigézett. Illatozott a szőlő, körte, kéklett a szilva, mosolyogtak ránk a sütőtökök.

A közeli parkban pihentük ki a vásárlás fáradalmait. A frissítő víz jólesett mindnyájunknak. Nagy út előtt álltunk. A Budapest útról letérve a Nap utca elé a kertes házaknál a gyümölcsfák kandikáltak ki a kerítés mögül. Dalra is fakadtunk a körtefa, almafa, szilvafa, diófa, mandulafa látványától. Amikor a diófához értünk és a Dióbél bácsi verset mondtuk, egy szem dió pottyant elénk. Jót nevettünk és befejeztük a verset. „Csak a szádat tátsd ki!” Száll a dal a kis csapat útján / Hull a szilva, Érik a szőlő, Ettem szőlőt, Körtéfa, Alma, alma, Hej a Sályi piacon, Lipem- lopom, Badacsonyi szőlőhegyen stb. Délután gyümölcskóstolót tartottunk. A tálban lévő almát, barackot, körtét szeletelhették fel a gyerekek. Csukott szemmel kitalálhatták, mit esznek éppen? Tapintással- Mi van a kezedben? Hasonlítottuk a formákat- gömbölyű, ovális forma. A szőlőnek „ szeme „ van, de nem lát vele! – Ezen is nevettünk. Meg a kopasz barackon is mosolyogtunk. A gyümölcsökből szép tálat készítettünk a csoportszoba díszítésére. Ha rátekintünk, sokáig emlékezhetünk erre a nagyszerű sétára a piacon.

 

Megkezdődött az ősz. 
2015. szeptember 1.

Újra óvodába és bölcsibe járunk. 3 csoportba várjuk a gyerkőcöket: Mini, Katica és Szivárvány. Ismerkedéssel telt az első hét, Anett nénit nagy örömmel fogadtuk. A szépen feldíszített csoportokba minden gyermek örömmel érkezik. A természetsarkok, akvárium, új alvóhely, ebédlő nagy tetszést aratott mindenkinél. A hónapban az őszi gyümölcsökkel, költöző madarakkal, közlekedéssel foglalkozunk.

    

 

Jókai-bableves főző verseny
2015. május 2
 
Május 2. napján a Koloska-völgyben bablevesfőző versenyt rendeztek, amelyen óvodánk is részt vett. Az eső és a hűvös szél sem tarthatta vissza a versenyzőket. Csapatunk tagjai korán a helyszínre értek. Mindenki hozzá tett 1-2 házi fortélyt, ízesítőt. A közös répa és kolbász aprítást fényképeken is megörökítették. A gyermekek a patakparton népi játékokat játszottak, de voltak akik inkább az erdőben kirándultak. A színpadon vidám jeleneteket, néptáncot, meséket nézhettünk. A tűz szépen égett, a parázs fölött főtt, rotyogott a bableves. Addig ízelgettük a levest, míg úgy döntöttünk: megfőtt.
 
Elsőként kínáltuk a zsűrit, szép tálalással, kikevert tejföllel. Sajnos az eredményhirdetésre sokat kellett várnunk, de sikerünk lett, a 48 csapatból mi lettünk az elsők. A vasárnapi NAPLÓ-ban is szerepeltünk. 
Az aranyérmes bablevest megettük, jókat beszélgettünk az asztalnál, még a nap is kisütött.
Nagy örömmel tértünk haza a Koloska-völgyből.
 
Vers a Jókai-bableveshez:
 
Jókai Mór ihlette Laborfalvy Rózát, 
ki elég jól művelte a romantikus prózát.
Történelmi és irodalmi tett az íly nemes, neves leves
elfogyasztása, ha megetted tölts jó bort a kupádba!
Egészségedre!
 
        
 
 
Anyák napja
2015. május 4. 
 
Szép ajándékokat készítettünk a gyerekekkel Anyák napjára. A gyermekek szívesen ragasztottak, pöttyöztek, vágtak, gyűrtek, festettek erre a meghitt alkalomra. 
Az Anyák napjára verseket, énekeket tanultunk a gyermekekkel, beszélgettünk a családról, Édesanyáról, Nagymamáról.
A műsort az udvaron tartottuk egy piknikkel összekötve. A gyermekek izgatottan várták az ünnepséget, szép ruhát öltöttek.
A szülők meghatottan nézték végig a műsort, majd a gyermekek oda adták az általuk készített ajándékokat.
A műsor után finomságokkal teli asztalok várták az Édesanyákat, Nagymamákat, Apukákat. 
 
    
 
 

Húsvét
2015. április

Húsvétra is sok-sok verset, éneket és mondókát tanultunk. A gyerekek örömmel vettek részt a díszítésben, készítettünk színes nyuszikat, tojást festettünk.  A díszeket barkaágra akasztottuk, hajtattunk fűzfavesszőt.

Az óvodába ellátogatott 2 törpe nyuszi is, akik az ajándékokat hozták. 

Az udvaron a nyuszi fészekben elbújtak a tojásokat, amiket a gyermekekkel közösen kerestünk meg. 

A nyuszik sok-sok finomságot hoztak, amiért cserébe a gyerekek énekeltek. 

Minden gyermek örömmel vitte haza a nyuszi kosarakat.  

    

 

Március 15.
2015. március

A megemlékezésre hetekig készültünk, projekt módszert alkalmazva ismerkedtünk ezzel a nappal. 

Pártát varrtunk, kokárdát készítettünk. Zászlót, csákót festettünk, színeztünk, szélforgókat pörgettünk. Hogy jobban megismerjék a gyerekek a 48-as Szabadságharcot, huszárnak öltöztünk, megismerkedtünk az egyenruhával, a kitűzőkkel és a nemzeti színű zászlóval. Tanultunk verbunkost is táncolni.

Sok-sok éneket és verset is tanultunk. Egész héten gyakoroltuk a menetelést, sorakozást, a torna foglalkozások alkalmával is huszárokká váltunk. 

    

 

FARSANG
2015 február

Mindenki izgalommal készült a Farsangi délelőttre. Mi felnőttek már jelmezben vártuk az érkezőket. 

A gyermekek is mind jelmezben érkeztek, volt aki pávának,papagájnak, tigrisnek, tündérnek öltözött.

Sok-sok fénykép készült a mai napunkról a Minifotó segítségével. Villantak a vakuk, készültek a képek a szép és vidám álarcokról, jelmezekről. Sok finomságot hoztak a szülők, ehetett-ihatott mindenki kedvére. „Ricsi bácsi” táncházát minden gyermek élvezte, együtt táncolt az egész Óvoda. 

Nagy élmény volt mindenkinek ez a farsangi mulatság!  

Gyermekbolygó Családi Napközi és Magánóvoda. Egyedülálló magánóvoda Veszprémben. veszprémi magán ovi, magánóvoda Veszprémben

 

Impresszum | Netstilus | CMS.Lite | Tartalom: Magánovi Veszprém | 2000 - 2018 | Klikk: 37713 / 21662
Sebestyén Márta | | GyermekBolygó Veszprém
2012. szeptember 20.

Gyermekbolygó Családi Napközi és Magánóvoda.

Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

Gyermekbolygó Családi Napközi és Magánóvoda. Egyedülálló magánóvoda Veszprémben. veszprémi magán ovi, magánóvoda Veszprémben

Tulajdonos: Sebestyén Márta

Kapcsolat:

Címsorszöveg: Blog az ovi életéről 2016 - | GyermekBolygó | Gyermekbolygó Családi Napközi és Magánóvoda. Egyedülálló magánóvoda Veszprémben. veszprémi magán ovi, magánóvoda Veszprémben

Szlogen:

Linkfelhő: Gyermek Bolygó, magán ovi, Gyermekbolygó Családi Napközi és Magánóvoda, magánóvoda Veszprémben, veszprémi magán ovi, magánovi Veszprém

Készült: 2012. szeptember 20.

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső


Bezárás Bezár

Bezárás Bezár